INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ A OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

S účinností ode dne 25. května 2018 se na zpracování Vašich osobních údajů vztahuje Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), tzv. GDPR. V souvislosti s tím Vám poskytujeme následující informace o zpracování a ochraně Vašich osobních údajů.
 
I. Správce osobních údajů
Správcem Vašich osobních údajů je společnost DigitalAd, s.r.o., se sídlem Praha - Chodov, 7. května 445/45, PSČ 149 00: IČO 05981166 zapsané v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, oddíl C vložka 274078 (dále jen Správce), která je provozovatelem webové stránky kulturajede.cz (dále jen #kulturajede).

II. Jaké osobní údaje zpracováváme
Osobní údaje, které o Vás zpracováváme a jejichž rozsah se liší podle typu a rozsahu poskytovaných služeb, zahrnují Vaše:
jméno a příjmení
email
telefonní číslo
seznam Vámi vybraných produktů, jejich množství a termíny jejich platnosti
jiné údaje, pokud jsou nutné v souvislosti s vypracováním nabídky a poskytováním ostatních služeb ze strany Správce.
Osobní údaje získáváme přímo od Vás při využívání funkcí #kulturajede a dále v průběhu našeho smluvního vztahu. Poskytnutí Vašich osobních údajů je dobrovolné. Pokud se rozhodnete nám své osobní údaje neposkytnout, nebude možné využít služeb #kulturajede, jako je prodej voucheru na vstupenky nebo poskytnutí příspěvku kulturní instituci.

Při zpracování Vašich osobních údajů nedochází k žádnému automatizovanému rozhodování.

Pro zajištění bezpečnosti a důvěrnosti Vašich osobních údajů, která je pro nás mimořádně důležitá, využíváme technická a organizační opatření zejména na ochranu před neoprávněným přístupem k osobním údajům a jejich zneužitím, včetně zajištění bezpečnosti našich IT systémů. Všechna opatření pravidelně vyhodnocujeme a aktualizujeme.

III. Účel zpracování a právní základ pro zpracování osobních údajů
Vaše osobní údaje zpracováváme pro účely:
poskytování služeb na základě Vašeho využívání #kulturajede, tj. nákup voucherů na vstupenky nebo příspěvku na podporu kulturní instituce  a následné spravování našeho smluvního vztahu a komunikaci s Vámi. Právní základ, který nám umožňuje zpracovávat Vaše osobní údaje, je v tomto případě dán tím, že zpracování Vašich osobních údajů je nezbytné pro účely uzavření nebo plnění smlouvy s Vámi.
ochrany našich oprávněných zájmů, tj. zejména pro účely posouzení, výkonu a vymáhání našich právních nároků, ochranu práv, majetku nebo bezpečnosti nás, našich klientů nebo jiných osob. Právní základ, který nám umožňuje zpracovávat Vaše osobní údaje, je v tomto případě dán tím, že zpracování Vašich osobních údajů je nezbytné pro účely našich oprávněných zájmů jako správce osobních údajů.
marketingu a zasílání marketingových sdělení a obchodních nabídek, o kterých se domníváme, že by Vás mohly zajímat, abychom zlepšovali naše služby. Právní základ, který nám umožňuje zpracovávat Vaše osobní údaje, je v tomto případě dán tím, že jste nám pro tento účel udělili kdykoli odvolatelný souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů.
IV. Příjemci, jimž můžeme poskytnout Vaše osobní údaje
K zajištění řádného chodu #kulturajede, při poskytování služeb a plnění svých závazků ze smluv využíváme odborné a specializované služby jiných subjektů, např. IT služeb, účetních, provozovatelé kulturní služeb a dalších subjektů, kteří nám poskytují své služby. Pokud tyto subjekty zpracovávají Vaše osobní údaje poskytnuté jim Správcem, mají postavení zpracovatelů osobních údajů a zpracovávají je pouze v rámci našich pokynů a nemohou je využít jinak. Každý takový subjekt pečlivě vybíráme a s každým uzavíráme smlouvu o zpracování osobních údajů, ve které má takový subjekt jako zpracovatel stanoveny přísné povinnosti k ochraně a zabezpečení osobních údajů.
V. Doba, po kterou budeme Vaše osobní údaje zpracovávat
Vaše osobní údaje uchováváme, jen dokud trvá některý z výše uvedených účelů zpracování, tj. zejména po dobu trvání smlouvy a po dobu existence Vašeho souhlasu se zpracováním osobních údajů. Následně po ukončení Vaší smlouvy nebo po odvolání Vaše souhlasu Vaše osobní údaje uchováváme jen po dobu a za podmínek vyžadovaných právními předpisy v souladu s obecnými promlčecími, archivačními a skartačními lhůtami.

VI. Vaše práva související se zpracováním Vašich osobních údajů
V souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů máte:
právo na stručné, jasné, transparentní a srozumitelné informace o tom, jakým způsobem nakládáme s Vašimi osobními údaji a jaká jsou Vaše práva související se zpracováním Vašich osobních údajů (k tomu slouží také tento dokument)
právo na přístup k osobním údajům zahrnující právo získat potvrzení, zda Vaše osobní údaje zpracováváme či nikoli a právo žádat informaci o tom, jaké Vaše osobní údaje zpracováváme
právo na opravu nepřesných a neúplných osobních údajů
právo na vymazání Vašich osobních údajů („právo být zapomenut“), pokud:

  • - již Vaše osobní údaje nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo zpracovány;
    - jste odvolali svůj souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů;
    - jste vznesli námitku proti zpracování Vašich osobních údajů a náš oprávněný zájem na dalším zpracování Vašich osobních údajů nemá v daném případě přednost nebo jste vznesli námitku proti zpracování Vašich osobních údajů pro účely přímého marketingu;
    - byly Vaše osobní údaje zpracovány protiprávně;
    - Vaše osobní údaje musí být vymazány podle právních předpisů.
    právo na omezení zpracování Vašich osobních údajů, pokud:
    - popíráte přesnost Vašich osobních údajů, a to na dobu dokud neověříme jejich přesnost;
    - je zpracování Vašich osobních údajů protiprávní a Vy namísto vymazání Vašich osobních údajů žádáte jen omezení jejich použití;
    - my již Vaše osobní údaje nepotřebujeme, ale Vy je požadujete pro uplatnění Vašich právních nároků;
    - jste vznesli námitku proti zpracování Vašich osobních údajů, a to na dobu dokud neověříme, zda naše oprávněné zájmy převažují nad Vašimi zájmy.
  • právo na přenositelnost údajů zahrnující Vaše právo získat Vaše osobní údaje a Vaše právo rozhodnout o jejich přenosu k jinému poskytovateli služeb 
    (k jinému správci osobních údajů)
    právo vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů, pokud je zpracováváme pro účely ochrany našich oprávněných zájmů nebo pro účely přímého marketingu
    právo podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7; www.uoou.cz

Pokud máte dotazy či připomínky ke zpracování Vašich osobních údajů nebo chcete uplatnit svá práva uvedená v bodě VI., můžete tak učinit písemně na adrese Správce, tj. DigitalAd, s.r.o., se sídlem Praha – Chodov, 7. května 445/45, PSČ 149 00, nebo elektronicky na e-mailové adrese: info@digitalad.cz